Recept č. 1 – Nepečený Lotus dezert
Nepečený Lotus dezert, na ktorý ti stačia len 4 suroviny
Lotuskové dezerty doma úple zbozñujeme a toto je jeden z tých, naozaj najjednoduchších, ktoré zvládne každý za minimum času. Náročná časť je len tá, keď budeš musieť čakať, kým ti koláč tuhne v chladničke (aspoň 2 hodiny).
Potrebujeme:
• 1 a pol balenia Lotus sušienok (cca 350-400g podľa toho akú formu použijete)
• 250 g jemný polotučný tvaroh (alebo mascarpone či smotanovej nátierky)
• 250 g smotany na sľahanie 33 %
• cca 80 g práškového cukru (podľa chuti doslaďte)
• Na krém si rozmixujeme spolu tvaroh, smotanu a cukor podľa chuti a ten rovnomerne rozdelíme medzi 3-4 vrstvy sušienok. Podľa veľkosti formy zvolíme počet vrstiev.
Odporúčam ho dať do takej formy, aby sa vám to z nej ľahko vyberalo (ideálne s odnímateľnými krajmi).
Dobrú chuť!
Pre viac podobných receptov ma nezabudni sledovať na instagrame @zuzanna_toma 🙂.